Nieuwe essaybundel Transitiecommissie Sociaal Domein wil aan het denken zetten

‘Iedereen die iets met stelligheid over de decentralisaties beweert, dient ten diepste gewantrouwd te worden.’ Volgens Han Noten, voorzitter van de Transitiecommissie Sociaal Domein en burgemeester van Dalfsen, breekt de nieuwste essaybundel van de TSD een lans voor twijfelaars en vragenstellers.

In de essaybundel De decentralisaties in het sociaal domein: Wie houdt er niet van kakelbont? delen zeven essayisten en een fotografe hun kijk op het decentralisatieproces. ‘De vraag was: hoe moeten we omgaan met verschillen. Kan onze bureaucratie dat wel aan? Maar we wilden geen vergezichten met aan het eind de regenboog’, legt Han Noten met een knipoog uit. De bedoeling is om tot denken aan te zetten.

Noten: ‘Iedereen wil weten: doen we het wel goed? Die vraag is moeilijk te beantwoorden. Wie zegt dat hij het weet, liegt. Iedereen die iets met stelligheid over de decentralisaties beweert, dient ten diepste gewantrouwd worden. Het is een proces waar je in groeit. In dit stadium kun je nog niet beoordelen wat de resultaten zijn.’


Lees hier verder.